www.porvoonperuna.fi/tietoa-yrityksesta

Yritys

Porvoon Peruna on sekä yrityksiä että yksityisasiakkaita palveleva elintarviketukku.

Toimimme yhteistyössä useiden lähiruokatuottajien kanssa. Saat paikallisesti tuotetun ruoan aina tuoreena nautittavaksesi, satokalenterin ja saatavuuden mukaan.

Lähituottajien työllisyyttä ja taloutta tukemalla pystymme säästymään kuljetusten ja pakkausten aiheuttamilta päästöiltä. Lähiruoka on ekologinen vaihtoehto.

Saat laajan tuotevalikoiman tuoreista elintarvikkeista tilaamalla ne kätevästi etukäteen, jolloin ne odottavat sinua valmiiksi kerättyinä. Asiantunteva henkilöstömme auttaa sinua kaikissa ruokahankinnoissasi.

Kuulemme asiakkailtamme usein iloista palautetta tuotteiden laadusta ja tuoreudesta sekä henkilökuntamme palvelualttiudesta.

Porvoon Perunalla on pitkät perinteet jo 1980-luvulta lähtien. Vaalimme perinteistä asiakaspalvelua ja tarjoamme monipuolista osaamistamme asiakkaidemme hyödyksi kummallakin kotimaisella kielellä.

Historiaa - Porvoon Perunatuote Oy

Perunanviljely on ollut tärkeä elinkeino Porvoon seudulla jo 60-luvulta. Pääkaupunkiseudun läheisyys mahdollisti toiminnan laajentamisen ja vuonna 1974 alueen viljelijät perustivat Porvoon Perunatuote Oy:n. Toimintaidea oli jalostaa ja markkinoida osakkaiden viljelemiä perunoita. 1980-luvulla yritys kukoisti ja uudet toimitilat rakennettiin. Osakkaita oli yli 50 ja tuotannon laajuus oli yli 100 ha.

Peruna myytiin pääasiassa kuorittuna pääkaupunkiseudulle ja samalla aloitettiin pienimuotoinen tuoretuotteiden tukkukauppa. 1990-luvun alun taantuma toi mukanaan suuria muutoksia. Yrityksiä myytiin, fuusioitiin tai ne lopettivat toimintansa samanaikaisesti kun uusia perustettiin.

Agrica Ab aloitti toimintansa syksyllä 1993. Toiminta suuntautui maatalouskauppaan, mutta elintarvikkeet tulivat nopeasti mukaan. Agrica Ab jatkoi Porvoon Perunatuotteen aloittaman tukkukaupan kehittämistä ja sai samalla perintönä sen nimen hieman lyhennetyssä muodossa: Porvoon Peruna – Borgå Potatis. Vuonna 1998 toiminta siirtyi omiin tiloihin osoitteeseen Höylänlastu 4. Suuremmat tilat antoivat paremmat mahdollisuudet laajentaa toimintaa ja lisätä tuotevalikoimaa.

Vuosina 2007-2008 varastotilat laajennettiin entisestään mikä mahdollisti merkittävän lisäyksen tuotevalikoimassa. Tänä päivänä Porvoon Peruna tarjoaakin asiakkailleen laajan valikoiman korkealaatuisia elintarvikkeita, sekä muita ruoanlaittoon liittyviä tuotteita.

Back to top