Kymppi Perunalaatikko sose on aitoa hämäläistä perunalaatikkoa. Makea maku ja sileä, löysä rakenne syntyy perinteisesti imellyttämällä. Raakapakaste on käyttövalmista sosetta. Vanhanajan perunalaatikko paistetaan matalassa (+150 astetta) hauduttamalla vähintään kaksi tuntia. Imeltyminen jatkuu paiston aikana, laatikon pintaan ja reunoihin paistuu herkullinen rapea kuori. Sulatuksen jälkeen kypsennettävä tuote. Tuote on laktoositon ja kananmunaton.
Ainesosaluettelo
Vesi, peruna (Suomi), perunahiutale (Suomi), siirappi, laktoositon MAITOjauhe, margariini (rypsiöljy, vesi, kokonaan kovetettu rypsiöljy, suola, aromi), VEHNÄjauho, suola.
Allergeenit
Sisältää: Gluteenia sisältävät viljat ja -tuotteet, Maito , Vehnä
Käyttö-/valmistusohje
Kuori pakkaus pois jäisen massan ympäriltä. Anna sulaa jääkaapissa 1-2 vrk astiassa. Sulamisen aikana erottuu nestettä. Sekoita sulanut massa tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista uunissa 150 C:ssa noin 1,5 tuntia. Huomioi uunikohtaiset lämpötilaerot.
Kuori pakkaus jäisen massan ympäriltä ja laita massa sulamaan astiaan. TAI: Tee jäiseen pakkaukseen viilto ja laita pakkaus sulamaan laakeaan astiaan (nestettä voi valua sulatessa). Anna sulaa jääkaapissa n. 1-2 vrk. Laita sulanut massa yhteen suureen tai muutamiin pieniin paistovuokiin. Paista uunin keskitasolla +150 - +175 °C noin 1 h. HUOM! Paisto-ohjeet ovat ohjeellisia. VINKKI: Saat perunalaatikkoon lisää makeutta, jos paistat sen alemmassa lämpötilassa (esim. +150 °C) noin 1,5-2h.
Säilytysohje
Säilytys pakasteena. Säilyy -18 °C:ssa ilmoitettuun parasta ennen -päivämäärään asti. Säilyy sulaneena alle +6 °C:ssa enintään 4 vrk. Ei saa jäädyttää uudelleen sulatuksen jälkeen.